середа, 14 грудня 2016 р.

Літня школа з програмування та математики 2016

https://itolymp.com/school.php















З метою підвищення загального освітнього рівня учнів з математики та інформатики під час літніх канікул 2016 року з 10 по 20 липня буде проведено «Літню школу з програмування та математики 2016» для учнів 7—11 класів.
Проведення літньої школи планується на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ) за адресою: м. Київ, вул. Вишгородська, 19. Наявність на території НЕНЦ спального корпусу та їдальні дозволяє взяти участь у школі учням з усіх регіонів України та забезпечити їх комфортними умовами проживання і харчування.
Заїзд відбуватиметься 10 липня, початок занять 10 липня о 12.00. 19 липня планується проведення олімпіади з програмування за результатами літньої школи. 20 липня підведення підсумків проведення школи, закриття школи та роз’їзд учасників.
Заняття в школі проводитимуться незалежно від класу навчання учнів по лігах:
  • Юніорська ліга – учні, які взагалі не знайомі з програмуванням або їх знання на початковому рівні.
  • Середня ліга – учні, що мають базовий рівень програмування, переможці ІІ етапу та учасники ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з програмування.
  • Вища ліга – учні з високим рівнем програмування, переможці ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад з програмування.
До проведення занять у літній школі будуть запрошуватися провідні фахівці по підготовці учнів до олімпіад з програмування різних рівнів та студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які в шкільні роки приймали участь у Всеукраїнських олімпіадах з інформатики. Зокрема свою згоду на проведення занять у літній школі надали:
  • Скляр Ірина Вільївна — Заслужений вчитель України, вчитель інформатики Київського природничо-наукового ліцею №145, підготувала багатьох переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, дев’ятьох переможців Міжнародної олімпіади з інформатики, автор посібників:
    1. Скляр І. В., Ставровський А. Б. Базовий курс програмування для фізико-математичних шкіл: навчальний посібник. — Київ: Україна, 2015.
    2. Скляр І. В. Теорія графів у школі. Задачі: посібник. — ВД «Перше вересня», 2015.
  • Федорів Любомир Атанасійович — Заслужений вчитель України, вчитель інформатики Київського природничо- наукового ліцею №145, підготував багатьох переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, двох переможців Міжнародної олімпіади з інформатики (Київський природничо-науковий ліцей №145);
  • Жуковський Сергій Станіславович — доцент кафедри прикладної математики та інформатики Житомирського університету імені Івана Франка, вчитель інформатики ліцею № 25 імені Н.А. Щорса; адміністратор інтернет-ресурсу для підготовки до олімпіад з програмування різного рівня e-olymp, має понад 100 переможців ІІІ етапу та близько 12 переможців IV етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики, є членом журі ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад з інформатики.
  • Порубльов Ілля Миколайович — старший викладач кафедри програмного забезпечення АС Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, вчитель інформатики Черкаського фізико-математичного ліцею, вже багато років є одним з авторів задач Всеукраїнської інтернет олімпіади з інформатики та Всеукраїнської комплексної олімпіади з математики, фізики та інформатики «Турнір чемпіонів».
Формат літньої школи дозволяє краще засвоїти достатньо складний матеріал завдяки вільній, невимушеній, особливій атмосфері між учнями та викладачами під час навчального процесу, а також завдяки поєднанню навчальних занять з відпочинком на природі.
Необхідні умови для участі
Для участі у школі необхідно зареєструватися за посиланням. Реєстрація відкрита до 20 червня 2016 року.
Участь у Літній школі не є безкоштовною. Орієнтовна вартість участі в літній школі:
  • для учнів, що потребують проживання та харчування на базі НЕНЦ - 2850 грн,
  • для київських учнів – 1450 грн.
Оплата здійснюється після завершення процедури реєстрації всіх учасників та отримання Вами підтвердження про зарахування до літньої школи.
Загальна кількість учасників літньої школи обмежена. Організатори школи залишають за собою право самостійно обрати учасників школи з числа зареєстрованих учнів у випадку, коли кількість зареєстрованих буде занадто великою.
Обов’язковою умовою участі у літні школі є наявність власного ноутбука.
На ноутбуці повинні бути встановлені середовища програмування для мов С++ та Pascal.
Інструкції зі встановлення програмного забезпечення
Компілятор Free Pascal можна завантажити з сайту FreePascal.ru. При встановленні можна залишати установки за промовчанням.
Для встановлення компілятора С++ необхідно:
  1. Завантажити інсталятор середовища з офіційного сайту:
  2. Запустити інсталятор і встановити середовище (погоджуючись з параметрами за замовчуванням)
  3. Після того, натискаємо «Finish».
  4. Обираєм GNU GCC Compiler і тиснемо на «Ок». У випадку, якщо опція «GNU GCC Compiler» відсутня, слід особисто підключити компілятор як показано за посиланням: завантажити
Контакти
По всіх питаннях проведення «Літньої школи з програмування та математики 2016» звертатися до вчителя інформатики Скляр Ірини Вільївни за тел. 0953465850, 0638544852 або електронною поштою: irinasklyar@gmail.com.

2 коментарі: